Käsitöitä, leipomista ja puutarhan hoitoa lapsiperheessä ♥


.

torstai 9. joulukuuta 2010

Talvipuutarha

Talvipuutarha

Kyllä aika menee nopeaa. Enään pari viikkoa jouluun. Tuntuu, että vastahan se oli kesä.
Tänään siivoillessa löysin alkusyksyllä talteen ottamani tomaatin siemenet.
Otin tuolloin kasvihuoneessa kasvaneista kahdesta eri kirsikkatomaatti lajikkeesta ja pihvitomaateista siemeniä talteen ja laitoin ne kuivamaan talouspaperin päälle. Siemenet näyttivät nyt kuivaneina todella mielenkiintoisilta. Keväällä aion laittaa ne multaan ja kokeilla lähtisikö niistä mitään kasvamaan.


Viime kesänä kasvihuoneessa parhaiten satoa tuottivat kurkut ja kirsikkatomaatit. Runko- ja pihvitomaatit alkoivat punertamaan vasta aivan loppu kesästä ja valtavasti jäi raakoja tomaatteja taimiin.
Ongelmiltakaan ei kasvihuoneessa vältytty. Salaatinlehdet ja retiisin lehdet söi reikäsiksi jokin ötökkä, Chili ja paprika olivat täynnä kirvoja, jotka levisivät myös pariin tomaatin taimeen. Kurkun ja kesäkurpitsan lehtiin levisi Härmä, jonka sain pariin kertaan poistettua. Ja amppelimansikat jäivät pieniksi ja kuiviksi.

Ensi kesäksi aion laittaa kasvihuoneeseen ainoastaan kirsikkatomaattia, kurkkua, paprikaa ja yrttejä.
Olisi kiva kuulla teidän muidenkin kokemuksia taimien ja muiden kasvatuksesta. Myös vinkkejä, mitä muuta kannattaisi kasvattaa, otan mielelläni vastaan.

2 kommenttia:

  1. Minä se aina vähän väliä haaveilen kasvihuoneesta, mutta en anna itselleni lupaa hommata sellaista vielä, en millään kuitenkaan ehtisi hoidella kasveja siellä :)
    Pelkkä pihan ja puutarhan hoito vie aikaa jo niin paljon, mutta joskus vielä!

    VastaaPoista
  2. Kiva saada kommenttia :)

    Kasvihuoneessa on kyllä puuhaa ja kasvihuoneen kokoaminenkaan ei käynyt ihan niin helposti, mitä mainoksessa lupailtiin.

    Itsekkin laitoin kasvihuoneen vasta viime kesäksi.
    On kasvihuoneesta kyllä paljon iloa.
    On todella yllättävää miten nopeasti taimet kasvavat ja alkavat tuottaa satoa. Ja on itse kasvatetuissa tomaateissa ja kurkuissa ym. aivan erilainen makukin :)
    Kasvihuoneessa kasvien hoitaminen auttaa myös hyvin irtautumaan hetkeksi arjen kiireestä.

    VastaaPoista